Uitvaart en herdenking


Uitvaart

Als ik kijk naar de eeuwigheid. Hoe klein is dan onze tijd.
‘t Is maar één dag en dan is ie kwijt. Recht naar hiernaast.
God is het zoveel wat ik vraag?
Geef me gisteren in ruil voor vandaag.
Zodat ik jou weer voor ‘t eerst mag zien.
En niet voor het laatst, niet voor het laatst.

– Rob de Nijs

Muziek hoort bij het leven en daarom ook bij een afscheid. Het zegt vaak meer dan wat met woorden te beschrijven is. Muziek brengt troost, herinnering, steun en een glimlach. Een keuze uit de persoonlijke collectie van de overledene of een muzieknummer gekozen door een naaste. Het maakt een uitvaart intenser en persoonlijker.

Naast uw eigen persoonlijke wensen zijn er specifieke nummers die vaker bij uitvaarten worden gezongen. Te denken valt aan Carry me van Chris de Burgh, Hallelujah van Leonard Cohen, Het dorp van Wim Sonneveld, Mag ik dan bij jou van Claudia de Breij, Niet voor het laatst van Rob de Nijs, Pappa van Stef Bos en Time to say goodbye van Sarah Brightman en Andrea Bocelli.

Naast een vocale invulling kan instrumentale muziek voor bezinning zorgen. De rustige nummers op klassiek gitaar kunnen tevens een mooie toevoeging zijn wanneer uw dierbare een liefhebber was van klassieke muziek.


Herdenking

En langs het tuinpad van mijn vader.
Zag ik de hoge bomen staan.
Ik was een kind en wist niet beter.
Dan dat het nooit voorbij zou gaan.

– Wim Sonneveld

Niet alleen bij de uitvaart kan muziek kracht bijzetten. Juist bij het herdenken van dierbaren kan muziek helpen om het verlies een plek te geven. Een aantal herdenkingen waar ik aan heb bijgedragen zijn Wereldlichtjesdag, Allerzielen en herdenkingen voor overleden dierbaren in een specifiek jaar. Het zijn allemaal bijzondere herdenkingen die elk vragen voor een eigen muzikale invulling.


Interesse in een optreden of heeft u vragen over de mogelijkheden? Neem dan contact op met Wim via het contactformulier of via het volgende nummer +31 (0)6 41 79 88 95.