Wemeldinge’s Got Talent 2023 groot succes

Geüpload op 4 juli 2023

WEMELDINGE – Op zaterdag 1 juli werd het Wemelding’s Got Talent gewonnen door Silvano Driehuis die een mash-up speelde van Metallica.

Het Wemelding’s Got Talent (WGT) was een drukbezocht onderdeel van het Zomerfeest Wemeldinge.

De wedstrijd werd gekenmerkt door een enorme verscheidenheid aan optredens: van twee enthousiaste dansers van vier jaar oud, naar een vader en zoon die het bekende Sweet Caroline speelden en zongen, van Lambada en Yesterday gespeeld op blokfluit door een meisje van acht jaar naar een lied van Susan en Freek en een Frans chanson. In totaal hadden er maar liefst 18 deelnemers zich aangemeld om mee te doen aan deze wedstrijd. Door de grote diversiteit was het ook voor de vierkoppige jury een lastige keuze om een uiteindelijke winnaar te kiezen.

De vierkoppige jury bestond uit Dax Hovius (winnaar The Voice Kids), Iris Veekens (choreograaf en assistent-regie Muziektheater Zeeland), Annebeth Evertz (wethouder cultuur gemeente Kapelle) en Lucas de Visser (kinderburgemeester). Zij waren onder de indruk van de grote talenten binnen de gemeente Kapelle en het niveau van de deelnemers.

De wedstrijd werd gepresenteerd en georganiseerd door muzikant Wim Steenbakker en werd mede georganiseerd door Hotel Brasserie Smits Wemeldinge.

Het was zo’n groot succes dat we uitkijken naar een volgende editie in 2024.