Volle bak bij Kerst Muziekavond van Wim Steenbakker in Wemeldinge

Geüpload op 12 december 2019

WEMELDINGE – Een aantal jonge muzikanten beleefde donderdagavond de allereerste podiumervaring. Tijdens de Kerst Muziekavond van Wim Steenbakker in Wemeldinge mochten zij optreden voor 180 man.

,,Ernst, wat zie je er mooi uit”, zegt Steenbakker tegen de jongen die zo voor het eerst gaat optreden. Hij doet dat op de Kerst Muziekavond in Klein Stelle. Samen met zijn vader Ron speelt hij voor een volle zaal Merry Christmas, My Darling op het keyboard.

“Het begon vier jaar geleden heel kleinscha­lig bij mij thuis. Maar het werd steeds groter en ik wilde verder.” – Wim Steenbakker

,,Ernst zat vorig jaar bij de AMV’ers (Algemene Muzikale Vorming). Dan heb je het over leerlingen uit groep 3 en 4. Vorig jaar had hij al een andere vader-zoon-combinatie zien spelen en dat vond hij leuk. Nu heeft hij een instrument gekozen.  En dus wilde hij ook met papa op het podium.”

Dirigent

Wim Steenbakker dirigeert het jeugdorkest EMM-Advendo tijdens de Kerst Muziekavond in Klein Stelle.

Wim Steenbakker dirigeert het jeugdorkest EMM-Advendo tijdens de Kerst Muziekavond in Klein Stelle. © Johan van der Heijden

Met zijn Muziekavond brengt Steenbakker een aantal, heel verschillende, muziekgroepen bij elkaar. De eerder genoemde AMV’ers, die hij les geeft. Maar ook de muzikanten die hij buiten school om muziekles geeft, zoals Ernst. Daarnaast verzorgen ook het jeugdorkest EMM-Advendo, de Vocal Group Keychange en Barbershopkoor The Gaggling Ganders Gang een optreden. Bij de laatste drie groepen is Steenbakker betrokken als dirigent. Zo spelen jong en oud samen.

,,Het is het vierde jaar dat ik dit doe”, aldus Steenbakker. ,,Het begon vier jaar geleden heel kleinschalig bij mij thuis. Maar het werd steeds groter en ik wilde verder. Toch wilde ik dat huiselijke bewaren. Vandaar dat we in deze prachtige locatie terecht zijn gekomen.”

Maar het volgende probleem dient zich alweer aan. Ook hier in Klein Stelle dreigt de jaarlijkse muziekavond uit zijn jasje te groeien. ,,Misschien dat we het volgend jaar moeten splitsen in een middag- en avondgedeelte.”

Uit PZC : https://www.pzc.nl/bevelanden/volle-bak-bij-kerst-muziekavond-van-wim-steenbakker-in-wemeldinge~ac3cda51/