Geslaagde kerstmuziekavond

Geüpload op 17 december 2022

PREMIUM
Wim Steenbakker (midden, met rode strik) tussen zijn muzikanten op het podium van De Wemel in Wemeldinge. © Cynthia Cats

Wemeldinge geniet met volle teugen van optredens jonge muzikanten

Eindelijk kan het weer. De leerlingen van muziekdocent Wim Steenbakker kunnen weer een kerstmuziekconcert geven. In een volgepakte Wemel kunnen zij laten horen wat ze in hun mars hebben.

Alles is gratis, het is eigenlijk een cadeautje voor de muzikanten en hun familie

– Wim Steenbakker

,,De laatste keer dat we dit hebben kunnen doen was in 2019″, vertelt Steenbakker. ,,Daarna hebben we vanwege corona geen kerstconcert meer kunnen houden. Vanavond staan bijna alle muzikanten op het podium. En dat zijn er heel wat, in ieder geval meer dan zestig. Voor de groep algemene muzikale vorming (AMV) alleen had ik al zoveel aanmeldingen dat er nu voor het eerst twee groepen zijn.”

Op het podium komt van alles voorbij. Van echte kerstliedjes als Stille nacht en O Denneboom tot popnummers van David Bowie en Ed Sheeran. Stuk voor stuk uitgevoerd door jonge muzikanten die les krijgen van Wim Steenbakker en stuk voor stuk worden beloond met een stevig applaus van het publiek.

Van 6 tot 83 jaar

Want Wim Steenbakker is in zijn eentje eigenlijk dé muziekschool voor de hele omgeving Wemeldinge. Zo geeft hij AMV aan jonge kinderen, maar ook privéles aan allerlei andere muzikanten: ,,De jongste die ik les geef is een jaar of 6 en de oudste 83. Ze komen veel uit de omgeving maar ook van verder weg. Ik heb er zelfs kinderen uit Kamperland en Rilland bij zitten. Die komen allemaal naar Wemeldinge voor de les.”

Jens Weemaes brengt Perfect van Ed Sheeran ten gehore. Stella Vleugel (Rudolph the red nosed Reindeer) kijkt aandachtig toe.

Jens Weemaes brengt Perfect van Ed Sheeran ten gehore. Stella Vleugel (Rudolph the red nosed Reindeer) kijkt aandachtig toe. © Cynthia Cats

Tijdens de kerstmuziekavond in De Wemel mogen al die jonge muzikanten laten zien en, vooral, horen wat ze hebben geleerd. Dankzij sponsors is de toegang gratis en wordt er zelfs voor een natje en een droogje gezorgd. Steenbakker: ,,Het is eigenlijk een cadeautje voor de muzikanten en hun familie. Ik ben heel blij dat we dit weer kunnen doen.”

Spetterend optreden

En de artiesten zelf? Wat zouden die er eigenlijk van vinden? Ze lijken het allemaal prima naar hun zin te hebben op het podium. De kans is groot dat zij na zo’n eerste spetterend optreden best verder willen in de muziek. Want zo’n groot applaus smaakt vast en zeker naar meer.

Bij een flink aantal optredens begeleidt Wim Steenbakker (tweede van rechts) de muzikanten. Vaak op gitaar, maar ook regelmatig met zang.

Bij een flink aantal optredens begeleidt Wim Steenbakker (tweede van rechts) de muzikanten. Vaak op gitaar, maar ook regelmatig met zang. © Cynthia Cats