Allerjongste muzikanten zetten eerste stap naar glansrijke carrière

Geüpload op 7 juli 2020

WEMELDINGE – Vol trots tonen de leerlingen van muziekdocent Wim Steenbakker hun diploma Algemene Muzikale Vorming. Met zijn tienen doorliepen de beginnende muzikanten het voorbije jaar de muzikale basiscursus in Wemeldinge.

Willem Adriaansens Laatste update: 23:18

,,Het zijn leerlingen uit de groepen 3, 4 en 5″, aldus docent Steenbakker. ,,Die zijn nog te jong om al een instrument te kiezen. Daarom worden ze bij mij algemeen muzikaal gevormd. Dat gaat van zingen tot luisteren naar muziek en van het lezen van noten tot het spelen van percussie-, snaar- en blaasinstrumenten.”

Een jaar lang kwamen de leerlingen naar de woning van Steenbakker om hun basiskennis van muziek op te krikken. ,,Het was door het coronavirus een rare tijd”, kijkt Steenbakker terug op het voorbije leerjaar. ,,Maar gelukkig konden we een paar weken geleden weer opstarten. In twee groepen volgden de leerlingen het restant van de cursus bij mij thuis. Je moet deze cursus zien als het begin van een muzikale carrière. Hierna gaan ze kiezen. De één wil verder met zingen en de ander kiest een instrument om mee verder te gaan.”

De meesten ziet Steenbakker ook na dit jaar weer terug. ,,Als ze bij mij les nemen op een instrument, bijvoorbeeld. Maar ik start volgend seizoen ook weer met een cursus AMV voor de kleinsten. Maar dat zal pas eind september of begin oktober zijn.” Informatie daarover is te vinden op de website van Steenbakker.