Zangtalent Wim wint Liesbeth List-prijs

Geüpload op 18 maart 2018

Zanger Wim Steenbakker uit Wemeldinge heeft op het Concours de la Chanson de Liesbeth List-prijs voor jong talent gewonnen. De 23-jarige Steenbakker stond zondag in de finale in Den Haag.

Het Concours de la Chanson is een open zangwedstrijd in de Franse taal voor amateurs en professionals. Steenbakker zong in Theater Dilligentia in Den Haag twee chansons: La Maladie d’amour van Michel Sardou en Savoir dire merci van Lilian Renaud. De jury noemde zijn optreden ontroerend en prees hem, omdat hij het publiek wist te boeien met zijn mooie verhaal.

De jonge muzikant voelt zich vereerd als winnaar. “Het niveau in de competitie lag heel hoog. Alle medekandidaten zouden deze prijs kunnen ontvangen”, vertelt Steenbakker.

Wim Steenbakker over het Concours de la Chanson

Na zijn prijs kreeg hij meteen verschillende verzoeken voor optredens. “Er komen waarschijnlijk meer optredens, ook buiten Zeeland. Dus Amsterdam, Eindhoven, Roosendaal en wellicht België.” In het verleden vielen onder andere Alderliefste en Wende Snijders in de prijzen op het Concours de la Chanson.