Jaarlijkse Zomer/Kerstmuziekavond!

Het hoogtepunt van het cursusjaar vormt de jaarlijkse muziekavond. In 2022 vonden er twee muziekavonden plaats: een zomermuziekavond als uitgestelde avond in verband met Covid-19 en in december 2022 kon de kersttraditie weer worden voortgezet.


Kerstmuziekavond 2022

Op vrijdag 16 december was het zover: na drie jaren kon de traditionele kerstmuziekavond eindelijk weer doorgaan.

Ruim tweehonderd mensen waren aanwezig tijdens deze sfeervolle kerstavond. Tijdens de avond vonden tal van optredens van de muziekleerlingen van Wim plaats. De avond werd geopend door een optreden van het barbershopmannenkoor the Gaggling Ganders Gang, waar Wim als dirigent aan verbonden is. Daarna traden de leerlingen zowel individueel als in duo’s en trio’s op met zang, gitaar, keyboard en ukelele. Veel van de leerlingen durfden al helemaal alleen op te treden, maar bij een aantal optredens speelde Wim zelf ook mee.
De jongste muzikanten, de leerlingen die dit jaar Algemene Muzikale Vorming (AMV) volgen, traden ook voor het eerst op. Zij gingen aan de slag met de boomwhackers en glockenspiel.

In de pauze werden de leerlingen verrast met een drankje en een heerlijk stuk staart die door creatieve leerlingen en ouders waren gebakken.

Aan het einde van de avond sloot Wim zelf muzikaal af door het nummer Mary’s Boychild van Harry Belafonte te zingen, waarbij hij zichzelf begeleidde op gitaar.

Met zowel muzikanten als publiek werd de avond feestelijk muzikaal afgesloten, waarna de muzikanten door middel van een roos en een mooi ingepakt cadeautje uit de kerstboom in het zonnetje werden gezet.

Impressie Kerstmuziekavond 2022 in de Wemel te Wemeldinge

Zomermuziekavond 2022

Op vrijdag 1 juli vond voor het eerst de muzikale afsluiting in de zomer plaats. Het was daardoor direct de afsluiting van het muziekseizoen. Wat een genot om met zoveel muzikanten te kunnen genieten van de muziek. Wat een super afwisseling van muziek en muzikanten! Alles kwam voorbij; kinderliedjes, pop, musical, folk, rock, instrumentaal, zang, in duo’s, groepjes of solo!

Leerlingen van groep 3, 4 en 5 (AMV), toetsenisten, gitaristen en zangers bedankt voor deze geweldige avond!


Muziekavond 2020

Als gevolg van het Coronavirus vond er op 10 december 2020 helaas geen fysieke muziekavond plaats.
Om deze traditie toch voort te zetten, hebben de muziekleerlingen gewerkt aan een eigen (kerst)opname tijdens de laatste muziekles in december. Meer informatie over dit alternatief is hier te lezen.

Opname voor digitale kerstoptreden

Om een indruk te geven van de muziekavond gaat onderstaande informatie over de muziekavond in 2019:

Muziekavond 2019

De Kerstmuziekavond werd op 12 december 2019 voor de vierde keer op rij georganiseerd
in het sfeervolle Klein Stelle in Wemeldinge. Een kort verslag van deze muziekavond [bron PZC] is hier te vinden.

Wim Steenbakker (staand) tussen ‘zijn’ muzikanten en publiek op de Kerst Muziekavond in Wemeldinge.

Wim tussen ‘zijn’ muzikanten en publiek op de Kerst Muziekavond in Wemeldinge.