Franstalig


Aux Champs-Elysées, aux Champs-Elysées
Au soleil, sous la pluie, à midi ou à minuit
Il y a tout ce que vous voulez aux Champs-Elysées

– Joe Dassin

Hoorde u ook al het nummer in uw hoofd bij het lezen van het refrein?

Vanaf jongs af aan heb ik al een voorliefde voor de Franse taal en het Franse chanson. Op 18 maart 2018 won ik op het Concours de la Chanson de Liesbeth List-prijs voor de vertolking van het Franse chanson. Ik zong twee prachtige nummers: La maladie d’amour van Michel Sardou en het eigentijdse Savoir dire Merci van Lilian Renaud.
Onderstaand zijn de twee opnamens te beluisteren die tijdens deze finaledag zijn gemaakt.

Savoir Dire Merci gezongen tijdens de finale van het Concours de la Chanson 2018
La maladie d’amour gezongen tijdens de finale van het Concours de la Chanson 2018


Naar aanleiding van het winnen van deze prestigieuze prijs heb ik al heel wat Frans getinte optredens verzorgd. Denk bijvoorbeeld voor de Alliance Française, Montmartre, Toujours Kapelle, de Franse herdenking en thema-avonden met Frankrijk als hoofdthema. Vaak zijn deze optredens voor een geheel Nederlandstalig publiek maar een aantal keren heb ik ook voor een volledig Franstalig publiek opgetreden. Uiteraard zijn dan ook alle aankondigingen van nummers in het Frans.

Momenteel heb ik een aanzienlijk repertoire opgebouwd met prachtige Franse chansons. Droom weg bij de prachtige luisterliedjes van Jacques Brel, Charles Aznavour en Michel Sardou. Of zing met volle borst mee met het bekende Aux Champs – Elysées van Joe Dassin en Pour un flirt van Michel Delpech.

Finale Concours de la Chanson – Theater Diligentia Den Haag


Interesse in een optreden of heeft u vragen over de mogelijkheden? Neem dan contact op met Wim via het contactformulier of via het volgende nummer +31 (0)6 41 79 88 95.