Wim Steenbakker

Biografie

Wim Steenbakker werd op 29 maart 1994 geboren te Sichuan (China). Drie en een halve maand later kwam hij in Wemeldinge te wonen.
Al snel bleek zijn liefde voor de muziek. Op achtjarige leeftijd volgde hij de vooropleiding “Algemene Muzikale Vorming” aan de Zeeuwse Muziekschool die hij afsloot met de door zijn docent gemaakte opmerking  “Echte Zanger”. Dit was geen verrassende opmerking want Wim zong al voordat hij kon praten.

Vanaf zijn tiende jaar volgde hij gitaarlessen aan de Zeeuwse Muziekschool te Goes van Aaike Jordans.  Door de gezellige en leerzame lessen heeft hij op 28 juni 2013 zijn eindexamen klassiek gitaar (examen D) gehaald “met lof”.

Naast het klassiek gitaar spelen ontdekte hij al vrij snel dat hij zichzelf kon begeleiden bij het zingen met zijn gitaar. Dit bleek al snel een groot succes waardoor niet alleen zijn klassiek gitaarspel opviel maar ook de combinatie zang en gitaar. Tijdens een optreden op de muziekavond op zijn middelbare school werd hij ontdekt door René de Dreu die hem diezelfde avond uitnodigde om het muziekfestival “Pastorale au Parvis” te Nisse te openen. Dit bleek een groot succes! Daarna had Wim nog meer de smaak te pakken om op te treden.

Naast het klassieke gitaarspel houdt hij er ook van om populaire nummers te zingen waarbij hij zich op klassiek gitaar begeleidt. Tijdens de optredens is er voor ieder wat wils: Van oud Hollandse meezingers gaat hij via het Frans naar het Spaans en weer terug naar de hedendaagse Engelse popmuziek.

Ook buiten de provincie Zeeland geniet Wim al enige bekendheid. Zo heeft hij optredens verzorgd in Valkenburg en Maastricht.
In 2013 heeft hij zijn VWO afgerond en is hij toegelaten tot het eerste leerjaar van het conservatorium te Rotterdam (Codarts).

Op 16 oktober  en 20 november 2014 zong hij onder begeleiding van Cor Bakker en band het bekende nummer van Wim Sonneveld “Het dorp” in combinatie met het Franse origineel “La montagne” van Jean Ferrat (http://www.youtube.com/watch?v=madps5gXphw).

Donderdagavond 23 februari 2017 rondde Wim zijn klassiek gitaar op het conservatorium af door in een volle Hervormde Kerk te Kattendijke zijn eindexamenconcert te geven. Het publiek maakte tijdens dit concert een muzikale reis van de muziek van de Engelse renaissancecomponist Holborne tot aan de klassieke muziek van de vorige eeuw van de Braziliaanse componist Villa-Lobos. Als afsluiting zong Wim het al zo mooie nummer van Wim Sonneveld “Het Dorp”. Wim behaalde voor zijn eindexamenconcert een 8!

Op 15 juni 2017 rondde hij zijn studie Docent Muziek en werd door het conservatorium op 5 oktober 2017 genomineerd voor de OnderwijsTopTalentenPrijs in de categorie “best aankomend docent Voortgezet Onderwijs” door onder andere zijn onderzoek naar autismevriendelijk muziekonderwijs in het Voortgezet Onderwijs.

Op 18 maart 2018 won Wim de Liesbeth List-prijs op het 34e Concours de la Chanson van de Alliance Française in het theater in Den Haag. Daar bracht hij twee liedjes ten gehore: het eigentijdse Savoir dire Merci, origineel van Lilian Renaud, en het meer klassieke Franse chanson La maladie d’amour van Michel Sardou. De jury noemde zijn optreden ontroerend en prees hem omdat hij het publiek wist te boeien met zijn mooie verhaal.

 

Leave a Reply

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Contact

Heeft u vragen of wil u Wim Steenbakker boeken, stuur hem dan een mail naar het volgende adres: info@wimsteenbakker.nl

Wim Steenbakker
Singer / Songwriter / Guitarist
mob.: 06-41798895
tel.: 0113-622466
mail: info@wimsteenbakker.nl